Thursday, June 7, 2012

Kalau mama tahu habislah kau..!


Assalamualaikum semua.

Yeay, Alhamdulillah dah rajin update balik lepas itu, senyap dua tahun.hahaha,ada sampai 2 tahun ke..? ampun pak ampun, kerjalah.bukan takde masa Cuma nya masa yang adabila sampai rumah tue banyak guna untuk tidur dan blog terus dibiarkan bersawang.

Okey, sebenarnya hari tu, since birthday my only adik dah dekat ingat nak ajak dia keluarlah kan..? so, IZ ajaklah dia keluar and sebelum tue, dah minta izin mama dah then mama terus kejut dia.

Mama : Adik, bangun bangun..!, kakak tengah kaya tue dia ajak adik g Jalan TAR. 

( okey fine, mama kata aku kaya, Amiin )

Adik: ( sambilgosok – gosok mata dan menguap ) Jalan TAR..? ada apa je..?pergilah tempat lain.

Kakak : ( tengah iron baju ) Banyak pulak songeh ye..? cepat siap..!
Adik : Mama ikut tak..?

Kakak :Taklah, mama tak nak ikut.

Adik : ( Laju je bangun then terus ke bilik air ) YES..!

Kau Nampak tak betapa dia rasa bebasnya mama tak ikut, padahal dalam hati aku dah kata ALAMAK, TURN AKU PULAK DIA KIKIS HARI INI..!( sorry dik )

Then, lepas mandi dia kata dia nak ke KLCC, sebab kan satu – satunya adik dan bukan selalu sangat aku keluar dengan dia. So, fikir balik ikutkan ajelah( baik tak, baik tak?)


Sampai je KLCC dia nak tengok wayang dengan bangganya tarik tangan akak dia naik escalator untuk ke Panggung.aku tak pilih taw.?

Adik :Kakak, kita tengok Snow White & The Huntsman pukul 1.45 tgh/h

Kakak :oiiii, Kau pulak pilih ye..? Kau belanje ke dik..?

Adik :Eyh, taklah tapi best cerita tue..!

Kakak :Kau tahu mana..? Dah tengok..?

Adik : Ade, adik tengok iklan die.

Kakak : Adoii..!

Dah sampai kaunter, turutkan sajelah. Snow White pun Snow White lah.peduli apakan..? ( dalam hati menjerit – jerit selepas bayar RM28.00 )

Lepas itu, ke

Body Shop ( beli lotion dan perfume yang dah habis & hah, untuk adik ade jugak, seperti biasa )

G2000 – Beli hadiah untuk cik abg(baju kuliah baru untuk cik abg..!yahoo..:D)

FOSSIL – jam & handbag ( adik awal – awl surrender die tak minat Fossil )

Marks & Spencer ( beli biskut pebret mama yang redcurrent tue )

Candilicious ( peminat tegar chocolate wajib ke sini )




dan lunch di Pizza Hut dengan Crust Cheezy Lava ( dengan mama tak boleh sebab mama tak berkenan sangat cheese cheese bagai..! )


Kau hado Boyfriend Bar..?


 Baju tue, baju tue. Thank You awak..<3





Wonka, Wonka.sedap.Nak..? beli sendiri..<3


                                      Lapar, abaikan ( jahat kau dik..! )




Puas dah hati dia dapat San Francisco secawan. 
Buy 1 Free 1 kaw..? seb baek aje aku tak minat kopi dik..!

Ape yang habis..? Tengok lah berapa banyak duit aku habis untuk hari itu je..? kalau mama tahu mam***  tak..? okey tak, saje buat gempak.

Thank You baca..

Lots of Love.

3 comments:

  1. untung lah :) org dh kje. huhu

    ReplyDelete
  2. Hee, tak untung sangat lah. adik yang untong..:D

    ReplyDelete
  3. Salam perkenalan. Blog saya masih baru lagi. Harap dapat support blog saya dgn jd follower saya. Saya dah follow blog ni =)


    http://apelak.blogspot.com/2012/06/mari-jadi-jiran-blog-saya.html

    ReplyDelete